Вийшла нова версія програми 0.13.1

Вiталій (адміністратор)

Вийшла нова версія програми "Соната"


У версії 0.13.1:

Додано:

  • Нові звіти ДФС - додано нові звіти до Фіскальної служби: J0206301, J0303601, J0700101, F0206705, F0207703, F0208901, J/F0279602, J/F0296502, J/F0296602, J/F0299101, J/F0299201, J/F0302201, J/F0700601.
  • Налаштування пошти - усі поштові налаштування додано до відповідної сторінки майстра створення профілю.

Виправлено:

  • Новий список профілів - значно прискорено роботу нового списку профілів (таблиці), зокрема відкриття списку та пошук профілю. Крім того, кількість профілів у старому "швидкому" списку тепер можна встановити за власним бажанням - це робиться у загальних налаштуваннях програми (Меню - Налаштування - Загальні).
  • Період подання F01033 - згідно з повідомленням ДФС (http://sfs.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/217509.html) для подання декларації єдиного податку фізичних осіб за ІІІ квартал залишено поточну версію документу - F0103304. Нова версія F0103305 буде доступна з 1 січня 2016 р.
  • Звіти до ДФС - виправлено помилки у розрахунку та перевірці звітів J01012, J01140, J01139, J01133, J01138, F01033, F01034.
  • Імпорт з DBF - у таблиці 5 звіту ЄСВ Е04 некоректно працював імпорт даних з DBF-файлів (для кириличних символів).
  • Вибір контрагента - у деяких звітах при натисненні кнопки вибору контрагента нічого не відбувалося.
  • Дата ліцензії - у новому списку профілів (таблиці) показувалася некоректна дата закінчення ліцензії.
  • Дата підписання - у властивостях звітів іноді з'являлася некоректна дата підписання (1899 р.).
  • Помилка схеми J0138101 - у квитанціях на цей звіт приходила помилка щодо невірної кількості знаків після коми у деяких полях.
  • Відправлення на філію - прибрано пункт відправлення на філію контрагента для тих документів, які це не підтримують (звіти, запити тощо).
  • Зміна ключів - помилка, коли при встановленні нового ключа у профілі підприємства залишалася інформація з попереднього.
  • Скасовуючий ЄСВ - при перевірці таблиці 6 звіту ЄСВ Е04 врахована ситуація, коли при поданні скасовуючого звіту таблиця 1 не подається.
  • Максимальний дохід у ЄСВ - розмір максимальної величини, на яку нараховується єдиний внесок, змінений з 1 вересня, згідно із збільшенням мінімальної заробітної плати.
  • Довідник інспекцій ДФС - оновлено коди ЄДРПОУ інспекцій ДФС у відповідності до офіційного сайту Фіскальної служби.
  • Довідник бланків - переформовано довідник бланків звітності до Держстату у відповідності до категорій з офіційного сайту Держслужби статистики.
  • Попереджувальні повідомлення - виправлено помилку, коли при закритті вікон з повідомленнями (наприклад, при видаленні звіту чи при його відновленні з Кошика) операція все-одно відбувалася.
  • Вікно фільтру - виправлено порядок кнопок ОК/Скасувати.

Перейти до сторінки завантаження

Альтернативне посилання для завантаження оновлення

Посилання для завантаження зі стороннього ресурсу

Новий список профілів - значно прискорено роботу нового списку профілів (таблиці), зокрема відкриття списку та пошук профілю. Крім того, кількість профілів у старому "швидкому" списку тепер можна встановити за власним бажанням - це робиться у загальних налаштуваннях програми (Меню - Налаштування - Загальні).

Ну вот, совсем другое дело. Спасибо.

tranzitdat

Ну вот, совсем другое дело.

Ну-ну... Стає ще веселіше. Підкажіть як впорядкувати профілі за алфавітом, чи хоч за ЄДРПОУ? За яким принципом вони взагалі посортовані?

Видимо по дате модификации профиля

tranzitdat

Мабуть потрібно перемодифікувати, а то якась рулетка виходить. Називається "Знайди мене"

Юрий Ракитянський

Нажимаем кнопку "Профіль організації". Всередині є текст "Створити профіль". Добавте біля нього стрічку пошуку!!!! Все інше більш менш нормально. Ну і посотрувати всередині потрібно. Але якщо буде стрічка пошуку то і так піде :)

tranzitdat

Хотіли як краще - вийшло як завжди. Нововведення, як я розумію, мають покращувати та спрощувати роботу з ПЗ.

Вiталій (адміністратор)

Підкажіть як впорядкувати профілі за алфавітом, чи хоч за ЄДРПОУ? За яким принципом вони взагалі посортовані?

Це питання про новий список чи старий?
У новому списку можна натиснути на будь-яку колонку і відсортувати як вам буде зручно.
У старому "швидкому" списку сортування відбувається згідно із порядком використання профілів. Тобто, профіль, який відкритий зараз, знаходиться на першому місці; попередній профіль - на другому, і так далі. Таким чином, профілі, якими ви користуєтеся частіше, будуть зверху. ПС. Спочатку це може працювати дещо некоректно через те, що така функція тільки введена. Але по мірі вибору профілів, вони будуть "спливати" на свої місця.

Мабуть потрібно перемодифікувати, а то якась рулетка виходить. Називається "Знайди мене"

Швидкий список не призначений для того, об там щось шукати. Його функція - швидкий доступ до профілів, які ви найчастіше використовуєте.
Пошук виконується у новому списку-таблиці, який тепер працює зручно та швидко.

Добавте біля нього стрічку пошуку!!!!

На це теж відповів трохи вище.

Нововведення, як я розумію, мають покращувати та спрощувати роботу з ПЗ.

Воно так і є. Для користувачів, у яких кілка профілів, нічого не змінилося у гіршу сторону. А для тих, у кого їх багато, з'явився зручний та функціональний інструмент для довільного сортування, редагування та взагалі управління профілями.

Євген#6734

Коли натиснув кнопку УСІ ПРОФІЛІ, знайшов відповідний профіль, здійснюю подвійний клік по цьому профілі, відкривається відповідний профіль, але при цьому не закривається швидкий список профілів, і в ньому пише оновлення профілів..... Така ситуація виникає не завжди, частіше за все швидкий список закривається перед відкриттям профілю.

Вiталій (адміністратор)

Дивно, спробуємо відтворити у себе.

В моем списке более 10 профилей, теперь работать с ними удобнее, спасибо. Хотелось бы подробнее узнать о всех возможностях нового функционала. Что означают кнопки "Подключить", "Переместить" и прочие. Экспериментировать не хотелось бы. Насколько я понимаю, отметив несколько профилей, можно сделать резервные копии только отмеченных. Если так, то почему нельзя отметить активный? Чем различаются "Экспортирование" и "Резервная копия"? Ну в общем подробное описание нового функционала, пожалуйста. Или укажите где оно есть.

Вiталій (адміністратор)

Кнопки "Додати", "Редагувати", "Видалити" та "Резервна копія" говорять самі за себе.
"Експортувати" - означає зберегти копію бази профілю у вигляді нового файлу "*.db". Такий файл потім можна підключити до Сонати, як існуючий профіль. На відміну від експорту "резервна копія" має вигляд архіву, відновлюється іншим чином та містить крім профілю ще різні налаштування, поштові акаунти, сертифікати, тощо.
"Підключити" - це і є підключення існуючого db-файлу профілю. Ця процедура була доступна і раніше - якщо при створенні нового профілю вказати "Додати існуючий".
"Перемістити" - функція зміни фізичного розташування файлу профілю. Також була доступна раніше (стрілочка у старому списку профілів).

Тобто, дійсно новим є тільки "експортування".
ПС. Згодом нові функції будуть описані у оновленій довідці програми.

Все одно намудрили з округленням чисел. Є в мене сума 2906,46, яка при множенні на 0,363 (єдиний внесок на працівника по бюджетній установі) дає результат 1055,04498. Соната округляє його до 1055,05, в той же час ексель округляє до 1055,04. Звіт сформований та розрахований Сонатою шлюз ДПІ забракував і відправив назад із указанням помилки саме на число 1055,05. Довелось формувати звіт у FreeZvit (там якраз округляє вірно) тому що всі інші цифри Соната рахує помилковими і всеодно робить свій розрахунок, потім підтягувати сформований звіт в Сонату, та незважаючи на всі її попередження, відправляти його. Цей звіт був прийнятий моментально, без будь яких питань. Тому, будь ласка, доведіть округлення чисел до рівня ексель, чи якось виправте цю досадну помилку.

Вiталій (адміністратор)

Так, переглянемо.

Відповісти у темі

Відповісти

Технічна підтримка: support@sonata.biz.ua